Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
Peuter&kleuter vieringen

PeukleuNaar de kerk met je kindje van 2 jaar? Da’s toch geen doen? Ze kan niet stil zijn, hij rent door de kerk en andere kerkgangers storen zich vast aan mijn kind…….Deze geluiden hoorden wij van ouders en daarom hebben we het initiatief genomen voor de peuter/kleutervieringen. Een kerkdienst speciaal voor de allerkleinsten. De viering is bestemd voor kinderen van 2 tot 5 jaar, maar uiteraard zijn jongere of oudere kinderen ook welkom.

In de peuter/kleutervieringen mogen kinderen bewegen, praten, meedoen en dansen. Ze worden echt actief betrokken bij de viering. Peuter/kleutervieringen hebben altijd dezelfde volgorde: we starten met het aandoen van de Sint Christoffelkaars, daarna zingen we het openingslied (ieder seizoen een vast lied). Vervolgens lezen we een stukje uit de peuterbijbel en daarna doen we een passende activiteit (denk aan chocolade hartjes geven aan iemand die je heel lief vindt (en gelukkig mochten ze daarna zelf ook allemaal een chocolaatje), de regenboog naspelen, als dier de ‘ark van Noach’ binnenlopen, enz). We zingen nog een liedje en dan sluiten we de ogen en bidden we. Aan het einde van de peuter/kleutervieringen krijgen de kinderen altijd iets mee naar huis.

Het bijzondere van de peuter/kleutervieringen is dat ze iedere keer in een andere parochiekern plaatsvinden. We zijn op 8 november 2015 begonnen in de St. Paulus Bekering in Capelle a/d IJssel. Op 14 februari 2016 was de viering in de Maria Koningin in Krimpen a/d IJssel en op 17 april van dit jaar in de St. Ceacilia in Rotterdam. Op 19 juni (Vaderdag) is de peuter/kleuterviering in de St. Joseph in Nieuwerkerk a/d IJssel. In september 2016 zal de viering plaatsvinden in de Open Hof en dan is de cirkel rond en starten we in november weer in Capelle a/d IJssel.
De aanvangstijd is wisselend, vanwege de aanvangstijden van de reguliere zondagsviering….let hier dus goed op!

We hopen je met je kinderen te begroeten bij één van de peuter/kleutervieringen…of bij allemaal 😉 Jullie zijn van harte welkom! Als je extra informatie wilt, mail dan naar natasjapompen02@hotmail.com.

Peuter en kleutervieringen

Tamar Slierendrecht
Natasja Pompen