Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
18 plus (stiekem !)
Categorie: 25+

Collage samen voor elkaar 18+

18+ Samen voor Elkaar: een gezellige en inhoudelijke gespreksgroep!

Alweer 10 jaar geleden (een jubileum!) startte een aantal jongeren een gespreksgroep, de 16+-groep, met Paula Emmen en Hans Schutte als ‘begeleiders’. Een groep met veel diversiteit, met jongeren met een katholieke, protestantse of andere achtergrond. Maar tot op de dag van vandaag, nadat de groep van 16+ naar 18+ en nu Samen voor Elkaar is gegaan, is dit geen probleem geweest. De diversiteit en het respect voor elkaar hebben juist geleid tot diepgaande en betekenisvolle gesprekken over geloofsonderwerpen of andere onderwerpen die zelf door de groep aangedragen en voorbereid worden. Soms komen er ook gastsprekers en in principe wordt er ieder jaar een activiteit bezocht. Inmiddels bestaat de Samen voor Elkaar groep uit 11 jongeren in de leeftijd van 20 tot 30 jaar. Iedere laatste zondag van de oneven maanden komt de groep samen en is er ruimte voor elkaar, in een vragenrondje, voor serieuze gespreksonderwerpen, en daarna weer voor ontspanning in de vorm van een hapje en een drankje. Toen ik een jaar geleden bij deze groep kwam, ervoer ik onmiddellijk hoe hecht de groep is en sinds die tijd ga ik dan ook met veel plezier naar iedere bijeenkomst. Maar ik hoef zeker niet de laatste nieuwkomer te zijn, want iedereen van onze leeftijdscategorie is welkom. Een aanrader!
Martijn Schoolenberg
December 2015
Als je vragen hebt mail of bel gerust. paulaemmen@gmail.com 010-4212688