Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
GeloofsABC
Categorie: 25+

Bouwstenen van het christelijke geloof – voor mensen van vandaag

Geloofs ABC is voor iedereen – van jong tot ouder – die meer wil weten over het christelijk geloof. Daarbij gaan we geen vraag uit de weg. Je kunt wel wat geloven, of niet geloven. Twijfel is niet iets om van te schrikken. Het hoort gewoon bij geloven en kan zelfs je geloof verder helpen. Vragen die aan de orde komen: Hoe lees je de Bijbel, als het geen CNN is? Wat zijn de wortels van het Christendom? Hoe zit het met geloof en wetenschap? Waarom staat God al die ellende toe? Wie is Jezus? Hoe zit het met de Opstanding? En hoe zit het met de heilige Geest?

Opzet

Door het jaar heen zijn er steeds twee avonden gekoppeld aan één thema. De ene avond gaan we de diepte in met een Bijbelverhaal. De andere avond spitten we de daaraan verbonden vraag dieper uit. De keuze is daarbij aan jou: doe je beide avonden mee, of kies je voor de avond waar het Bijbelverhaal centraal staat, of juist de avond met de vraag.

Meer informatie en meedoen

Iedereen die wil kan zich makkelijk bij de groep aansluiten. Het maakt niet uit of je al een lange geloofsweg gegaan bent, of dat je aan het begin van die weg staat. Aarzel niet, en doe mee! Fulco Timmers en Jils Amesz leiden samen Geloofs ABC. Stuur hen een mailtje voor meer info en de data: geloofsabc@gmail.com. Je kunt ook eerst eens een avond komen, en dan kijken of het iets voor je is.

 

Wanneer:           vanaf di 8 okt., 20.00u, zie verder Jaarkalender

Waar:                  Om-en-om Open Hof en Ontmoetingskerk

Contact:              Fulco Timmers, Jils Amesz