Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
‘Aan Tafel’ Kerstdiner
Categorie: Verslag activiteit

Op maandag 23 december was het ondanks de Kerstvakantie een drukte van belang in Open Hof. Al heel vroeg verzamelde de kookploeg zich om het Kerstdiner van ‘ Aan tafel’ voor te bereiden.

In september was het draaiboek door Toos al gemaakt en alle inkopen waren in de voorafgaande week gedaan. Op zaterdag hadden diverse vrijwilligers zich gemeld om een aantaal stoofperen klaar te maken en op maandag werd de laatste hand gelegd aan het klaarmaken van een kerstdiner voor 120 personen.

De hele dag kwamen vrijwilligers langs om de hen toegewezen taak te volbrengen en uiteindelijk stond om 16.30 alles klaar om de gasten te verwelkomen. De kerkzaal was omgetoverd tot een gezellig restaurant met mooi gedekte tafels en gezellige lichtjes en uit de keuken kwamen heerlijke geuren.

Vanaf 17.00 stroomden de gasten binnen en werden door de gastvrouwen- en heren naar hun tafel gebracht.

Om 17.30 werd de avond geopend met het uitspreken van een gebed door Bart Starreveld. Na het zingen van ’Komt allen tezamen’ kwamde eerste gang op tafel en ging het strak geregelde logistieke proces van start.

In een vlot tempo werden lege borden opgehaald en volle weer uitgeserveerd door het uitstekend functionerende logistieke team. Per tafel konden de gasten tegelijkertijd beginnen met eten en hoefde men niet op elkaar te wachten. In de keuken werd hard gewerkt om aardappelkroketjes op tijd klaar te krijgen en het afwasteam, bestaande uit Piet en Monica ging voortvarend van start na de soep.

Aan de tafels werd smakelijk gegeten van de rollade met boontjes en aardappelkroketjes, aangevuld met de stoofpeertjes en cranberrycompote. En, niet onbelangrijk, er werd heel wat afgepraat met elkaar.  Na de ijstaart werd de avond afgesloten dmv het zingen van ‘Nu zijt wellecome’

en een prachtig verhaal van Bart. Hierna was er, als men nog tijd en ruimte had, koffie of thee met zelfgebakken tulband of bonbons.

Bij het afscheid was er voor iedereen een kaars met een kerstgroet.

Het is onmogelijk om iedereen die meegeholpen heeft deze avond tot een succes te maken te noemen. Het is een geweldige avond geweest en de vele lieve woorden zijn een enorm dank-je-wel aan alle vrijwilligers.

In 2014 gaan we weer door met een keer in de maand een ’Aan Tafel’ te organiseren. De eerste keer op 5 februari, dan weer in de Ontmoetingsruimte voor ong 50 personen.

De intekenlijst ligt vanaf een week voor de datum bij de bar. De daarop volgende data zijn: 5 mrt, 3 en 30 april. Ivm  vakanties worden de data in mei en juni later vast gesteld.

 

Namens de werkgroep

Nienke Timmers