Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
Bazaar
Categorie: Verslag activiteit

Op elke woensdag van de oneven weken staan we met enkele tientallen zeer enthousiaste vrijwilligers steeds weer klaar om allerlei tweedehandsspullen voor een schappelijke prijs van de hand te doen. Een authentieke ets van Rembrandt of een echte Van Gogh zult u er niet vinden, maar wat elke keer weer uitgestald wordt, is een bezoekje aan de bazaar zeker waard. De opbrengst is bestemd voor de kerk.

In de garderoberuimte, in de gang en meestal ook in de Vredeszaal staan tafels en kisten vol met boeken, cd’s, spelletjes, huishoudelijke artikelen sieraden en allerhande min of meer luxe gebruiksgoederen uitgestald. Als u kleding of schoeisel zoekt, dan kunt u daar ook voor een heel schappelijke prijs terecht. Met een grote regelmaat hebben we rollators of fietsen in de aanbieding, die na een grondige inspectiebeurt het waard zijn om aan een tweede of derde leven bij u te beginnen.

De dinsdagmiddag voor de bazaardag zetten we alles voor u klaar en op die middagen nemen wij graag van u de spulletjes aan die u toch niet meer gebruikt. Het mag duidelijk zijn dat we geen behoefte hebben aan goederen die kapot, versleten of (en dat gebeurt nog wel eens) te vies zijn om aan te pakken. Gelukkig zijn er mensen die de bazaarvrijwilligers bij dat aanpakken en opbouwen komen helpen en die op woensdagmiddag wat tijd hebben om alles weer zo spoedig mogelijk op te bergen. Op donderdagmorgen rijdt een van de vrijwilligers met spullen die onverkoopbaar blijken naar het milieupark van de Roteb of een enkele keer met nog te gebruiken goederen naar Piekfijn.

Natuurlijk denken we op deze woensdagen, nadat u de bazaar of markt bezocht heeft ook aan de inwendige mens. Bij het buffet kunt u terecht voor een kopje thee, koffie, cappuccino, een broodje kroket, een tosti of een kom soep van de dag.

Mocht u de behoefte hebben dat team met uw inzet nog enthousiaster te maken, kom dan eens op zo’n woensdagmiddag om een uur of vier Open Hof binnenlopen. De bazaarmedewerkers genieten daar met een drankje en een hapje nog na van wat die dag nu weer heeft (op)gebracht. Wij ontvangen u heel graag en u zult merken hoe leuk het is om van die groep vrijwilligers deel uit te maken.

Bekijk hier onder foto’s van de bazaar.