Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
Open Hof Ommoord op Facebook
Categorie: Column

Veel mensen geven de voorkeur aan face-to-face contact. Laten we zeggen van aangezicht tot aangezicht. Contact via Facebook wint echter terrein. Dat heeft een aantal redenen. Het is contact dat overal vanaf elke plek te onderhouden is. Zeker als je over een mobiele telefoon beschikt met de mogelijkheid om te internetten. Het is een soort levend adresboek. Heb je email niet bij de hand dan ga je gewoon even naar je Facebook pagina. En het is absoluut veilig, wanneer je het op een verstandige manier gebruikt. Belangrijkste reden is, het is handig. Gewoon simpel en klaar: handig!

Dit zogenaamde sociale medium, door menigeen nog steeds gezien als juist een tweederangs sociale manier van met elkaar communiceren, is nu ook beschikbaar voor iedereen die iets met Open Hof heeft. Een aantal mensen van het eerste uur maken er al gebruik van. Je kunt er berichten op plaatsen, vragen op stellen, groepchats op houden, evenementen plannen en wat je ook maar kunt bedenken. Je vindt er verwijzingen naar de Open Hof website en aankondigingen van activiteiten. Die kun je nu ook nabespreken als je wilt. Kortom, breng eens een bezoek en kijk wat je er (van) vindt en maak er gebruik van. De pagina staat onder beheer van ondergetekende en wordt op die manier dagelijks in de gaten gehouden. Het was en is een persoonlijk initiatief, voor Open Hof. Op de website van Open Hof vind je in het rechter menu onder het kopje ‘Extra’ een link naar Open Hof op Facebook. Voel je welkom en bouw mee aan een sociale gemeenschap. Facebook: een makkelijke manier om elkaar te leren kennen. En, blijkt in de praktijk, ook een opstap naar face-to-face contact.

Rob Maas

Rob Maas is als lid van de wijkgemeente Open Hof Ommoord een periode als diaken actief geweest. Momenteel rondt hij zijn masteropleiding Gemeentepredikant aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) af, waaraan hij in februari 2008 is begonnen.
Zijn vooropleiding theologie deed Drs. Maas eveneens in Utrecht. Aansluitend wilt hij zich als predikant beroepbaar stellen binnen de PKN.
Rob woont sinds 1992 in Ommoord en is getrouwd met Liny Bruijnzeel.
Voordat hij aan zijn tweede studie begon in september 2006, heeft hij in functies op het terrein van personeels- en organisatiemanagement gewerkt en heeft hij sinds januari 1999 een eigen praktijk voor psychologische hulpverlening.
In het voorjaar van 2010 heeft Rob zijn stage (vicariaat) gedaan in het Gelderse Laren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 Reacties op “Open Hof Ommoord op Facebook”

 1. mieke nuijten schreef:

  waar is men mee bezig binnen de Open Hof om de diensten in vieren niet meer te organiseren,na 17 jaar en zoveel enthousiaste mensen.
  Zo jammer ,ik zou eigenlijk de reden willen weten .Ik geef maar een mening via dit medium omdat ik iet weet waar ik wel terecht kan.Ook al zoiets.

 2. Claus J.M. Weggeman schreef:

  en is kennelijk een stille dood gestorven

 3. Annelies van tienhoven schreef:

  Wat een heerlijk gevoel er wordt aan gebeld en dan staat er een tiener voor de deur van de open hof met cakes mooi ingepakt met een kaartje waar op staat .
  De tieners van de openhof wensen U gezegende kerstdagen en gelukkig 2022 .
  Ik ben jullie zeer dankbaar .
  Groetjes annelies van tienhoven

 4. piet schreef:

  nee

 5. Mieke Nuijten schreef:

  wat een schitterende oec.kerstviering vandaag 1e kerstdag.De overweging de zang de muziek de woorden gesproken,de eenheid,kortom alles .ik heb genoten en zo werd het toch een beetje Kerst.Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt,Goede dagen toegewenst en hopelijk kunnen we elkaar weer in 2021 in goede gezondheid ontmoeten.

 6. Stanny Roest schreef:

  Ik had gehoopt het e-mailadres van Gerda Martens te vinden.

  • Theo Roelofs schreef:

   alle e-mail adressen van de Rooms-Katholieke en Protestantse pastores staan op pag 2 van het Open Hof Nieuws.

 7. annelies van tienhoven schreef:

  hallo Rob,
  ik had je al gezien op facebook maar niet de link gelegd dat over de kerk ging dus ik ben er niet op in gegaan ,ik zal zo gauw mogelijk gaan bekijken.
  groetjes annelies .ik ben zelf ook op facebook

 8. Arjan Huiskamp schreef:

  Ja, Rob ik heb mij een paar weken geleden nog al afwijzend opgesteld n.a.v. van je Face Book.
  Deze column is voor mij heel verhelderend en – wie weet – ga ik er in de loop van het jaar, wel bescheiden aan mee doen.
  Succes en ik sluit mij bij Jans wens m.b.t. tot veel jongeren aan.
  Arjan

  • Nozomi schreef:

   Seeing as we only change our clcoks twice a year it takes me an hour to work out how to change the time on my alarm clock!!! I know every time I swear I’ll write it down ARGHHHHH!!!! So that’s what I’ll be doing Please stop changing the clcoks it’s stupid!!!!!!

 9. Jan Nuijten schreef:

  Een heel leuk initiatief Rob. Helemaal in jouw lijn.Ik hoop dat je er op deze manier in slaagt om veel mensen in verbinding te brengen, zeker ook jongeren.

  • Mairambek schreef:

   Every night just before George Clooney can dcralee his undying love for me and whisk me away, I am suddenly snatched from his arms because my alarm goes off and it’s time to get up. Finally, I thought, with this extra hour I might get lucky, but for some reason I dreamt I was being chased by a group of wild pigs what a waste of an hour.