Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
Een nieuw kerkgebouw
Categorie: Column

Een nieuw kerkgebouw, hoe is dat nu toch mogelijk ?  

Ruim dertien jaar geleden kwam het onderwerp van een nieuwe kerk voor het eerst ter sprake in de besturen. “We konden de kerk overdragen aan een projectontwikkelaar en kregen dan een nieuwe kerk terug”. Als vicevoorzitter van de Coördinatie Groep toentertijd, voel ik nog de onrust en de schrik die dat onderwerp op riep. 

Zondag 6 maart was ik in de feestelijke 1e gezamenlijke viering. Met gemengde gevoelens, in alle eerlijkheid. Als echte Open Hoffer ben ik blij en trots op het werkelijk mooie gebouw met uitstraling en allure. Trots ook op dat de klus in die dertien jaar dan toch maar mooi geklaard is.
Als bestuurder van IPV maak ik me zorgen om de toekomst, de vijf kerkgebouwen en haar gebruikers en onze uitstraling en zichtbaarheid. De trots won het die zonnige zondag 6 maart. 

 

 Na de viering stapte ik op Jan Groenendijk af, voor een oprecht van Harte Proficiat als een even oprecht Dank Je Wel Jan, vanaf dag één  als een bouwpastoor aanwezig. Onwrikbaar en star ervaarde ik hem in die dagen maar nu, dertien jaar later moet ik ook dat herzien. Wanneer je dertien jaren lang voorzitter weet te zijn van zo´n complex proces en daarin gewaardeerd en gerespecteerd wordt, dan heb je het vermogen tot enthousiasmeren, tot inspireren, corrigeren, binden en sturen. Dan is het feest van de opening tevens het feest van de afronding van een langdurig project. Een levenswerk zou ik bijna durven zeggen. Van het creëren van draagvlak en commitment al die jaren terug, via het hele bouwproces met voldoende financiën en vakmanschap tot het voltooien van het bouwproces met de inrichting, overdracht en verhuizing. Ik ben er van overtuigd dat de continuïteit van voorzitter Jan, zijn vermogen om op de juiste momenten de juiste mensen te binden te samen met zijn tomeloze inzet een stevige peiler onder het nieuwe Open Hof is geworden. En in en met Jan eer en erken ik dan ook allen die in die dertien jaar een wezenlijke, essentiële bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van onze nieuwe Open Hof. 

 

    

Trix vd Meer 

Noot van de redactie:
Dit is een uittreksel van een uitgebreider artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie op “Een nieuw kerkgebouw”

  1. Kees Doornhein schreef:

    Hallo Trix vd Meer, Ik heb je honderd jaar geleden voor het laatst gesproken, en kwam je tegen op de site van de Open Hof. Sinds enige tijd doe ik weer mee in de Open Hof. Ik zou het leuk vinden om eens bij te kletsen. Jij ook?

    Groeten, Kees Doornhein.