KINDERCANTORIJ EERSTE PRIJS IN RIJSBERGEN

Zondag 8 juni heeft de Kindercantorij voor de eerste keer meegedaan met het Kinderkorenfestival in Rijsbergen en is met de eerste prijs naar Open Hof teruggekomen.
Op dit festival, wat parallel aan het JongerenKorenfestival georganiseerd wordt, moeten de kinderkoren elk 3 liederen zingen, waaronder één verplicht nummer. De jury beoordeelt twee nummers.
De Kindercantorij zong Hier en nu en wereldwijd als inzinger, Sanctus (uit de Misa Aqua Viva), het verplichte nummer en  tot slot Want je hebt een droom.
De jury had met name veel waardering voor de zuiverheid, de meerstemmigheid en het plezier waarmee de kinderen zongen. Voor elk onderdeel wat beoordeeld werd kreeg het koor een 9!

En in hun mooie nieuwe T-shirts zagen de kinderen er fantastisch uit.

Het beste kinderkoor!!!


De gelukkige dirigent

 

De twee super trotse koormoeders

De kinderen met hun welverdiende beker!

De Kindercantorij zingt als winnend koor tijdens het juryberaad van het Jongerenkorenfestival.

OJKO, HET KOOR MET DE BESTE LITURGISCHE UITSTRALING

Ook het OJKO liet zich in Rijsbergen van zijn beste kant zien. Dit jaar zong het koor op de eerste dag van het festival. De jongerenkoren moeten 4 liederen laten horen: 1 inzinger en 3 andere, waarvan ook één verplicht nummer. Het OJKO had gekozen voor: Chapel of love, het verplichte nummer Ik heb je iets te zeggen, uit de musical “Prins van Egypte” Verlos ons, Heer en als laatste nummer Something inside so strong. Kaspar Kazil begeleidde het koor op de piano.

Met name aan het “Verlos ons Heer” werd door de jury een zo hoge liturgische waarde toegekend, dat het OJKO hiervoor met de “prijs voor de Liturgische Uitstraling van een koor” werd beloond.


Kaspar Kazil begeleidt het OJKO


Wat een fantastische uitstraling!!!


3 trotse koorleden!

Al met al een geslaagd weekend voor de koren van Open Hof!!!