Henk Lengkeek, de secretaris van de Stuurgroep voor de nieuwe Open Hof schrijft over de voortgang:

 

Stand van zaken   22 april 2008.

In de plenaire bijeenkomst op 22 april 2008  van de Coördinatiegroep en de Wijkkerkenraad, ofwel de Twee-Beraden-Avond, de zogenaamde TBA, zijn er weer een aantal zaken betreffende de nieuwbouw aan de orde geweest. De bouwkundige uit de Stuurgroep, de heer Spek,  heeft toegelicht, dat de tekeningen van de architect nu zover zijn, dat alle wijzigingen, die in de afgelopen maanden zijn voorgesteld inmiddels zijn verwerkt.

Hij nam ons op de hem  gebruikelijke wijze mee door het gebouw en toonde aan de hand van de opgehangen tekeningen hoe de begane grond, de verdieping en de gevels nu hun definitieve vorm gaan krijgen.

Enkele belangrijke zaken:

Alle enkele deuren krijgen een breedte van 1 meter, dus rolstoeltoegankelijk. Daar waar sprake is van dubbele deuren, zoals bij de toegang naar de kerkzaal is de beschikbare breedte dus 2 meter. De muren op de begane grond zullen worden uitgevoerd in schoon metselwerk, ook in de kerkzaal en bij de Maria-icoon. De kleuren hiervan moeten nog nader bepaald worden.

Bij de Icoon is ook ruimte gereserveerd voor het Tabernakel.

De onderkant van de ramen komen op zodanige hoogte, dat men van buiten niet naar binnen kan kijken. De noodtrap in de kerkzaal zal nu definitief worden uitgevoerd als een “wenteltrap” en komt achterin de kerkzaal naast de vergaderruimte. Voorlopig is in de ontmoetingsruimte de plek van de “de vis”(Ichtus)  op zodanige wijze gereserveerd dat deze van buitenaf goed zichtbaar is.

De ruimte naast de Maria-icoon en de berging  en de toegang tot de vluchtweg op het balkon krijgen afgeronde hoeken, waardoor de zichtlijnen vanaf het balkon ruimer worden. Er zullen ook 2 vergaderruimtes op de verdieping gescheiden worden door een dubbele deur, zodat er één grote ruimte kan worden gemaakt. Uiteraard moet de geluiddichtheid zijn gegarandeerd.

De buitenkant zal worden uitgevoerd in een roodachtig-gemêleerde baksteen. U kunt hiervan een indruk krijgen, wanneer u in Nesselande de Laan van avant-garde bekijkt.

Planologische procedures:

De TBA is akkoord gegaan met de stappen die tot nu gezet zijn. De overeenkomst tussen de gezamenlijke kerken van Open Hof en de projectontwikkelaar is zo goed als klaar om te kunnen worden getekend. Binnenkort zullen de bouw- en sloopvergunningen  gepubliceerd worden op de Deelgemeente-pagina.

Tot slot

De Stuurgroep Nieuwbouw Open Hof kan concluderen, dat we nu toch in een afrondende fase zijn gekomen. Hoewel het voor ons gevoel enkele maanden stil was, is er toch achter de schermen veel gebeurd. Het gaat per slot van rekening niet alleen om een nieuw kerkgebouw, maar om een complex geheel op en om de Hesseplaats, waarvoor inmiddels ook de goedkeuring binnen is met betrekking tot de wijzigingen in het bestaande bestemmingsplan. 

Binnenkort zal een informatieavond worden gehouden om de definitieve plannen te presenteren. Waar en wanneer wordt via de gebruikelijke kanalen bekend gemaakt.

We houden u op de hoogte, hetzij via weekbulletin, Open Hof Nieuws en/of de Website.

 

                                                                                                                       Henk Lengkeek ,

secretaris stuurgroep

Nieuwbouw Open Hof.

 

Hoe was het ook al weer? Klik hier en bekijk de plaatjes, die in oktober 2006 op deze site te zien waren.

Attentie: Zoals u in bovenstaand artikel kunt lezen, zijn de plannen hier en daar gewijzigd en of aangepast.