Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
Dienstenschema Open Hof
14 november Open Hof 14.00 uur Prot. W. in ’t Hout, Middagkerkdienst.
17 november Open Hof 10.15 uur Oec F.J. Timmers, Dienst in 4-en.

M.m.v. Kindercantorij.

24 november Open Hof 09.30 uur Prot. G. Koelman.
De Vijf Havens 10.30 uur R-K F. Wijnen.
Open Hof 11.15 uur R-K J. de Lange, Eucharistieviering.
19.00 uur Prot. R. Jacobs, Nieuwe Liefde Viering.
01 december Open Hof 09.30 uur Prot. F.J. Timmers, m.m.v. Kindercantorij.
1e Adventszondag 11.15 uur R-K Voorganger nog niet bekend. Familiezondag.
08 december Open Hof 09.30 uur Prot. F.J. Timmers, HA.
2e Adventszondag De Vijf Havens 10.30 uur Prot. E.A. van Halsema   .
Open Hof 11.15 uur R-K Voorganger nog niet bekend. M.m.v. RK Koor.
15 december Open Hof 09.30 uur Prot. L. de Jong.
3e Adventszondag 11.15 uur R-K Voorganger nog niet bekend.
19.00 uur Prot. R. van Loon, WODD adventszangdienst.

M.m.v. Open Hof Cantorij.

Gastvoorgangers

Remy Jacobs (1969) is in het dagelijks leven geestelijk verzorger bij Laurens, met name de locaties Antonius Binnenweg en Hospice Cadenza. Jacobs diende in Limburg 8 jaar als priester. In 2005 legde hij zijn priestertaken neer: hij kwam nl. uit de kast als homo en kon niet verder als celibatair. In zijn vrije tijd houdt hij van zingen, schilderen, dichten. Via verhalen en teksten zet hij zich in voor kwetsbare mensen. In 2014 maakte Jacobs met Marjolijn van Heemstra de autobiografische voorstelling “Als ik de liefde niet heb”, over seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk,  m te laten zien hoe geloof en liefde overeind kunnen blijven in het leven van een individu dat bijna ten onder ging aan het systeem dat verhulde en ontkende. Remy Jacobs speelt Priester Ralph in de musical Outcast: “Ik ben heel blij met de musical Outcast, omdat we op een enthousiaste wijze verbinding gaan leggen en gaan proberen om tolerantie, acceptatie en liefde voor LHBT binnen de kerk te bevorderen.”

Ds. L. de Jong begon in 1983 te Oudemirdum als gereformeerd predikant. Daarna stond hij te Giessenburg. Sinds 1996 is hij dominee te Hillegersberg-Noord, verbonden aan de Fonteinkerk.

Ds. G.A. Koelman studeerde in Groningen en hij was werkzaam in Friesland: als pastoraal werker in Achlum en Hitsum en daarna als predikant in Oosterwolde en Fochteloo. Van 1988 tot zijn emeritaat in 2014 was hij een van de predikanten van Open Hof. Hij levert, in nauw overleg met de huidige collega’s van dienst, tot op vandaag een aandeel in het pastoraat. Daaronder valt ook de leiding van de Laurenskring in het Laurenshuis. Sinds jaar en dag gaat hij met een katholieke collega voor in de marathonkerkdienst aan de vooravond van de Rotterdam Marathon. Hij is getrouwd met Tiny Hoedemaker. Ook poëzie, muziek, schilderen, drie kinderen en zes kleinkinderen hebben zijn hart.

C.M. van Loon (Rene) is predikant van de Hervormde wijkgemeente Schollevaar in Capelle aan den IJssel. Hij studeerde economie aan de Erasmus Universiteit, en werkte vervolgens tien jaar voor de landelijke koepel van christelijke studentenverenigingen IFES-Nederland. Naast dit werk studeerde hij in deeltijd theologie in Utrecht. Na zijn studie ging hij in 1999 als predikant aan het werk in Capelle aan den IJssel. Daar heeft hij behalve het wijkwerk ook een missionaire opdracht: mensen helpen die de weg naar God zoeken. Verder gaat Ds. van Loon regelmatig voor in de diensten in het IJsselland ziekenhuis.
Sinds juli 2013 is hij predikant in de PKN-wijkgemeente De Samaritaan (Opstandingskerk, Gordelweg) in Rotterdam-Centrum.