Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
Dienstenschema Open Hof

Dienstenschema

30 september Open Hof 9.30 uur Prot F.J. Timmers
11.15 uur R-K H. Flohr, Eucharistievieruing
07 oktober Open Hof 09.30 uur Prot. A. de Kuiper. M.m.v. Open Hof Cantorij.
Kindermissiedag 11.15 uur R-K W. Bekedam, Eucharistieviering.
19.00 uur Prot. C.M. van Loon, Welkom Open Deur Dienst.
10 oktober Open Hof 20.00 uur Oec. Meditatie-gebedsavond (Stiltecentrum).
14 oktober Open Hof 09.30 uur Prot. F.J. Timmers, Scholendienst i.s.m. CBS

de Nessevliet, m.m.v. de Kindercantorij.

De Vijf Havens 10.30 uur Prot. E.A. van Halsema, HA.
Open Hof 11.15 uur R-K T. van Os en F.L. Martens, Communieviering.

M.m.v. RK-koor.

21 oktober Open Hof 09.30 uur Prot. L. Korevaar.
Missiedag 11.15 uur R-K R. Schoolenberg, Communieviering.
24 oktober Open Hof 20.00 uur Oec. Meditatie-gebedsavond (Stiltecentrum).
28 oktober Open Hof 09.30 uur Prot. G. koelman
De Vijf Havens 10.30 uur R-K M.J.S. Heikens.
Open Hof 11.15 uur R-K H. Flohr, Eucharistieviering.
01 november
Allerheiligen
Pauluskerk, Cap. a/d IJssel 09.00 uur R-K W. Bekedam, Eucharistieviering.

 

02 november H. Maria Koningin, Kr. a/d IJssel 09.00 uur R-K W. Bekedam, Eucharistieviering.

 

Allerzielen Open Hof 19.30 uur R-K W. Bekedam, Eucharistieviering.

 

Gastvoorgangers

 Ds. Laurens Korevaar is sinds 2013 interim-predikant te Schiedam-Kethel. Daarvoor stond hij te Tienhoven, Middelburg en Bussum. Tot 2012 was Ds. Korevaar predikant in Kralingen. Ook is hij enige jaren docent geweest. O.a. aan de CSG Blaise Pascal in Spijkenisse. Sinds 2011 is hij ook lid van het bestuur van Geestelijke Zorg Levinas. Daarnaast is Ds. Korevaar sinds 2001 actief als mediator.

Ds. A. de Kuiper (Anje) heeft na haar gymnasiumopleiding in Gorinchem aan het Utrechts Conservatorium orgel gestudeerd met als bijvakken piano en zang.
Aan het Nederlands Instituut voor de Kerkmuziek behaalde zij het praktijkdiploma kerkelijk orgelspel. Ze is al meer dan 25 jaar actief als kerkmusicus. Ze speelt orgel in kerkdiensten, geeft orgel- en pianoles. Verder dirigeert en begeleidt zij projectkoren.
Pas op latere leeftijd is zij, in deeltijd, theologie gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht. In februari 2008 behaalde zij haar doctoraal examen met een scriptie getiteld ‘Ruth als dienares ‘- een onderzoek naar de verwantschap tussen het boek Ruth en Deutero Jesaja in woordgebruik en theologische thema’s.
Voor haar kerkelijk examen deed ze onderzoek naar de ervaringen van jongeren in Taizévieringen in het kader van een grootschalig onderzoek naar het jeugdwerk binnen de Protestantse kerk. In augustus 2008 is zij geslaagd voor haar laatste kerkelijke examen. Waarna zij in november 2008 bevestigd werd te Hillegersberg.
Tijdens de sabbatsperiode in 2018 van cantor/organist Willem Blonk heeft Anje de Kuiper de muzikale leiding van de Open Hof Cantorij van Blonk overgenomen.

C.M. van Loon (Rene) is predikant van de Hervormde wijkgemeente Schollevaar in Capelle aan den IJssel. Hij studeerde economie aan de Erasmus Universiteit, en werkte vervolgens tien jaar voor de landelijke koepel van christelijke studentenverenigingen IFES-Nederland. Naast dit werk studeerde hij in deeltijd theologie in Utrecht. Na zijn studie ging hij in 1999 als predikant aan het werk in Capelle aan den IJssel. Daar heeft hij behalve het wijkwerk ook een missionaire opdracht: mensen helpen die de weg naar God zoeken. Sinds juli 2013 is van Loon predikant in de PKN wijkgemeente De Samaritaan (Opstandingskerk, Gordelweg) in Rotterdam-Noord.

Drs. Anja Matser-Verhoeven heeft in 2001 haar studie theologie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).
Zij is afgestudeerd op het thema ‘Vergeven en/of Vergelden’ bezien vanuit zowel bijbels- theologisch als pastoraal gezichtspunt.
Sinds een aantal jaren gaat Anja voor in verschillende gemeenten en geeft zij binnen de Open Hof gemeente Leerhuizen. Deze zijn bedoeld om met elkaar na te denken over de grondteksten van de Bijbel. Anja is de schrijfster van ‘De Orgelzolder’ een boek over onderduikers in de Rotterdamse Breepleinkerk.
Verder is Anja al jaren betrokken bij het vluchtelingenwerk. Anja is de moeder van Jedidja en Channiël. Verder is Anja de oma van Ezmir.