Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
Dienstenschema Open Hof
Zolang de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus van kracht zijn,
zijn de onderstaande diensten en vieringen zonder koor.
Deze diensten zijn wel te volgen via Kerk-TV.
Zie de website openhof-ommoord.nl

Gastvoorgangers:

Ds. Cor Baljeu (1959) had als puber geen positief beeld van de kerk. De wekelijkse kerkgang was voor hem een sleur en vooral saai. Ondanks dat prikkelde diep in Baljeu de vraag: ‘Als zo’n instituut het zolang volhoudt, dan moet daar toch een kern van waarheid in zitten?’
Via vrienden kwam hij bij Youth for Christ terecht. Daar leerde hij openlijk praten over geloven in God en de liefde van Jezus. Het samenkomen en zingen bleken groot plezier te geven. Geloven werd een persoonlijke keuze, in plaats van kritiekloos een traditie volgen. De bijbel een inspiratiebron voor het dagelijks leven.
Ds. Baljeu is getrouwd en heeft vier kinderen.
Van 1978 tot 2000 werkte hij als verpleegkundige, o.a. in het VU Ziekenhuis te Amsterdam.
Zodra de jongste naar school ging, begon hij met de studie theologie. Eerst aan de Hogeschool Holland te Diemen (1991 – 1993). Daarna de Vrije Universiteit te Amsterdam en vervolgens aan de Theologische Universiteit te Kampen (2004 – 2009). Het werk als verpleegkundige ruilde hij in voor een baan als Godsdienstdocent aan de christelijke scholengemeenschap Jan Arentsz te Alkmaar (2000 – 2011). Een baan waarin boeiende gesprekken met jongeren gehouden werden. De twijfels en vragen die Ds. Baljeu vroeger zelf als puber had, bleken ook de vragen van de jongeren van nu te zijn.

Ds. Marien Kollenstaart, is sinds 2014 voorganger in de Kerk in Nesselande. Hij is woonachtig in Goudriaan, een klein dorpje in de Alblasserwaard.
Naast voorganger Ds. Kollenstaart adviseur van de Stichting Geloofsinburgering.
Deze stichting zet zich in om migranten en Nederlanders te stimuleren om samen te leven en te geloven. Want zo kunnen migranten in de Nederlandse context Christen zijn of worden. Ds. Kollenstaart is getrouwd en heeft vijf kinderen.