Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
10 mei; 75 jaar bevrijding
Categorie: Aankondigingen

Herdenking 10 mei in Open Hof

Op veel plaatsen wordt dit jaar herdacht dat 75 jaar geleden in Europa een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. In mei 1940 kreeg ons land daarmee te maken. Voor Rotterdam betekende dat de verwoesting van een deel van de stad door het bombardement. Allemaal heftige gebeurtenissen die diepe sporen hebben getrokken in de samenleving. Gelukkig mogen we al jaren in vrede leven, al brengt het nieuws ons steeds weer berichten dat dit niet vanzelfsprekend is. Het kan ook heel dichtbij komen wanneer we geconfronteerd worden met vluchtelingen. Dan krijgt de rampspoed een gezicht.

In Open Hof willen we de herdenking niet stilzwijgend voorbij laten gaan. Vorig jaar hebben we via een film en gesprekken aandacht besteed aan persoonlijke oorlogservaringen. Dit jaar is de opzet iets anders. ’s Morgens is er een oecumenische dienst, waarin we stil staan bij oorlog en vrede. Er is ook een middagprogramma. We zijn bezig om de toneelvoorstelling ‘Ik ga op reis’ naar Open Hof te halen. Deze voorstelling wordt op veel plaatsen in de stad gespeeld. Zowel na de dienst als na de voorstelling is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

We weten dat het deze dag Moederdag is. Wie dat betreft kan er misschien rekening mee houden en Open Hof inpassen in die dag.

 

Voorbereidingsgroep 10 mei