Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
Ontmoetingsmiddag 8-10
Categorie: Archief

Zondag 8 oktober 2017 in Open Hof

Anja Matser is op deze middag onze gast. Zij zal u het bijzondere verhaal vertellen, en dat illustreren met beelden, van de Joodse onderduikers die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog schuilhielden op de zolderruimtes achter het orgel in de Breepleinkerk in Rotterdam-Zuid.

Anja heeft intensief speurwerk verricht dat veel informatie en foto’s heeft opgeleverd, niet alleen over de families die zich schuilhielden, maar ook over hun helpers. Dit alles heeft geresulteerd in het boek ‘De Orgelzolders-Onderduikers in de Rotterdamse Breepleinkerk’ en dat is het onderwerp op deze ontmoetingsmiddag.

De inloop van de middag is om 14.30 uur, dan kunt u een kopje thee of koffie gebruiken. Om 14.45 uur begint de inleiding. Voor deze middag wordt u hartelijk uitgenodigd.