Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
Introductie Website
Categorie: Nieuws

WordPress Logo

Na maanden voorbereiding is het vandaag zo ver. De vernieuwde website is online.
Al jaren is onze gemeenschap actief op internet. Begin 2004 begon een groepje mensen, nog redelijk onervaren, met het beheren van een website. Al in december van datzelfde jaar kwam er een nieuwe versie, kleurrijker en moderner, vonden we toen.
Na 7 jaar is deze layout vervangen door wat u nu ziet. De regelmatige bezoekers van de oude site vinden de namen van de oude menu’s hier ook weer terug. Veel praktische informatie boven in het menu (b.v. contact, bereikbaarheid, actuele weekbulletin en dienstenschema). Rechts zijn de verschillende nieuwscategorieën en activiteiten makkelijk te vinden.

Bloggen

Niet direct zichtbaar, maar wel een hele grote verandering ten opzichte van de oude website, is het systeem waarmee we de website beheren. Dat kan nu op elke computer met een internetverbinding. Software om de code voor de pagina’s te maken, is niet meer nodig. Het plaatsen en bijhouden van berichten is makkelijker geworden.
Het is nu ook mogelijk dat gemeente-en parochieleden zelf hun bijdragen op de site plaatsen en bij houden.
Wordpress is de naam van de sofware die op onze webserver staat. Eigenlijk bedoeld voor weblogs, waardoor de mogelijkheid bestaat om, als dat is ingeschakeld, op bepaalde berichten een reactie te geven. U zult deze mogelijkheid onderaan sommige pagina’s aantreffen.

Wij hopen dat deze site een nieuwe stimulans is om mensen met elkaar in contact te brengen!

Namens de website-werkgroep,
Wessel Nusselder